Ohita ja siirry sisältöön
Background image

KYSYMYKSIÄ & VASTAUKSIA

Yleisimmät kysymykset

Mitä Allévo on?

Allévo on valikoima painonpudotuksen ja painonhallinnan tueksi kehitettyjä tuotteita. Saatavilla on VLCD (Very Low Calorie Diet) tuotteita (täydellinen painonhallintaan tarkoitettu erittäin niukkaenergiainen ruokavalionkorvike” àtäysipainoinen erittäin vähäenerginen ruokavalionkorvike painonhallintaan) sekä ateriankorvikkeita patukoina ja valmiina juomina. Allévo on kehitetty Ruotsissa.

Mitä eroa on “vanhalla” ja “uudella” Allévolla?

Allévo on saanut täysin uuden ilmeen. Tämän lisäksi VLCD-tuotteiden sisältöä on muutettu. Tämä tarkoittaa, että kaikissa VLCD-tuotteissa on uudet reseptit, jotka antavat paremman kylläisyyden tunteen ja ovat entistä maukkaampia.

Allévo VLCD löytyy nyt myös puurona, mikä lisää vaihtelua aterioihin. Allévo-puuroa on saatavana kahtena eri makuna: Omena&Kaneli ja Kookos&Kardemumma. Uutena tuotteena löytyy myös täyteläinen kananuudeli-keitto. Tuotteet kehitetään ja valmistetaan Ruotsissa.

Lokakuussa 2022 astuvat voimaan Euroopan elintarvikeviranomaisen EFSA:n uudet VLCD-tuotteiden ohjeistukset. Allévon uusi VLCD-sarja täyttää uudet vaatimukset.

Muissa Allévo-tuotteissa (ateriankorvikepatukat/juomat) on sama sisältö, mutta uudistetut pakkaukset.

Kuinka monta annospussia minun pitäisi syödä päivässä ja kuinka pitkään?

Allévo VLCD on täydellinen erittäin niukkaenerginen ruokavalion korvike. Voit valita vapaasti kaikista mauista. On tärkeää, että otat kaikki 5 annosta joka päivä, jotta saat varmasti tarvittavat ravintoaineet. Jos olet mies – tai olet erityisen nälkäinen – voit ottaa lisäannoksen.

Aluksi voit korvata kaikki päivän viisi ateriaa VLCD-tuotteilla 1-3 viikon ajan. Voit kuitenkin käyttää tuotteita jopa 8 viikkoa ilman terveydenhuollon ammattilaisen neuvoja.

Voinko treenata VLCD:n aikana?

Suosittelemme kevyttä liikuntaa reippaan kävelyn muodossa. Sinulla ei todennäköisesti ole voimaa suorittaa raskaita harjotteita.

Kenelle Allévo VLCD tuotteita suositellaan ja kenen ei tulisi käyttää tuotteita?

Allévo VLCD on tarkoitettu terveille ylipainoisille aikuisille, joiden tarkoitus on pudottaa painoa. Tuotteet sopivat myös niille, jotka haluavat pudottaa muutaman kilon, tai niille jotka haluavat korvata jonkin aterian päivässä silloin tällöin.

Henkilöiden, joille painon pudottaminen ei ole suotavaa, kuten lapset, nuoret, raskaana olevat, imettävät tai henkilöt, joilla on syömishäiriö, ei tule käyttää tuotteita. Henkilöiden, joilla on aineenvaihduntahäiriöitä, ei tule käyttää valmistetta ilman lääkärin ohjetta. Juo runsaasti vettä. Tuote ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.

Kuinka Allévo toimii?

Käytön helpottamiseksi, ja jotta sinun olisi helpompi saavuttaa tavoitteesi, olemme jakaneet Allévo-tuotteiden käytön kolmeen vaiheeseen:

Vaihe 1 – Tehostartti
Vaihe 2 – Painonpudotus
Vaihe 3 – Ylläpito/terveet elämäntavat

Lue täältä lisää »

Mitä muuta voin syödä/juoda VLCD-tuotteiden lisäksi?

Juoma: Juo paljon vettä, se antaa kylläisyyttä hetkeksi ja auttaa myös pitämään vatsan toiminnassa. Voit juoda teetä ja kahvia (valitse rasvaton maito, jos siinä on maitoa). Voit myös juoda kevytvirvoitusjuomia.

Vihannekset: Vihannekset ja juurekset ovat hyvä valinta kun haluat pureskella jotain, tai jos olet erittäin nälkäinen. Muista kuitenkin kohtuus. Valitse vähän kaloreita sisältävät vaihtoehdot, kuten porkkanat, kurkut ja kukkakaali.

Hedelmät: Hedelmät sisältävät fruktoosia, jonka elimistö käyttää nopeasti energiana, mikä heikentää rasvanpolttoa. Valitse hedelmien sijaan vihannekset.

Purukumi/pastillit: Voit pureskella sokeritonta purukumia (muista kuitenkin, että purukumi voi lisätä nälkää). Voit syödä myös sokerittomia pastilleja.

Yleisiä vinkkejä ennen aloittamista?

Tyhjennä jääkaappi, pakastin ja ruokakomero houkutuksista – näin vältyt helpommin kiusauksilta.

Hanki eri ​​Allévon tuotteita, jotta sinulla on valinnanvaraa. Osta kotiin hyvää teetä, kahvia ja vihanneksia.

Kerro läheisillesi tavoitteistasi, jotta he voivat tukea sinua.

Aseta sekä lyhyen että pitkän aikavälin tavoitteita. Kirjoita myös ylös miksi lähdit tähän projektiin. Se on hyvä muistutus silloin, kun tuntuu vaikeimmalta.

Miltä tuntuu, kun olen aloittanut VLCD-tuotteiden käytön?

On hyvä ymmärtää, että ensimmäiset päivät/viikot voivat olla vaikeita ennen kuin uusiin tapoihin tottuu. Ensimmäisinä päivinä pää saattaa särkeä tai saattaa viluttaa. Kannattaa juoda paljon vettä ja pukeutua lämpimästi. Ketoosiin siirrytään usein noin 3–7 päivän kuluttua, mikä tarkoittaa, että elimistö alkaa käyttää rasvaa energiapolttoaineena. Sen jälkeen yleensä huomaa, että tilanne helpottaa ja tunnet vähemmän nälkää.

Miltä päivän VLCD-ruokalista voi näyttää

Voit yhdistellä vapaasti eri makuja ja aterioita saadaksesi vaihtelua. Voit nauttia ne mihin aikaan päivästä tahansa.

Ruokalista voi näyttää esimerkiksi tältä:

Aamiainen: Omena&Kaneli -puuroa
Aamu: Banaani&Vadelma shake
Lounas: Peruna&purjo -keitto
Välipala: Suklaa shake
Illallinen/ilta: Kookos&Kardemumma -puuroa

Saisinko lisätietoa Allévo VLCD:n makuvaihtoehdoista?

Shake Suklaa: Täyteläinen suklaan makuinen pirtelö. Voidaan juoda sekä kylmänä että kuumana.

Shake Banaani&Vadelma: Banaanin ja vadelman makuinen pirtelö. Maultaan melko makea.

Shake Metsämarja: Mustikkaa ja mansikkaa sisältävä pirtelö. Maultaan melko hapan.

Keitto Peruna&Purjo: Klassinen peruna- ja purjokeitto

Keitto Kananuudeli: Ravitseva keitto, joka sisältää nuudeleita, kanaa ja punaista chiliä. Melko tulinen.

Puuro Omena&Kaneli: Rapea koostumus, sillä se sisältää muun muassa omenaa, auringonkukansiemeniä ja pellavansiemeniä.

Puuro Kookos&Kardemumma: Puuro, joka sisältää kookospaloja ja auringonkukansiemeniä.

Kuinka monta kcal tulisi syödä jokaisessa vaiheessa?

Syötävä energiamäärä on riippuvainen useista tekijöistä, kuten kuinka iso olet, kuinka aktiivinen olet, oletko nainen vai mies. Joten alla oleva on vain karkea suositus.

Tehostartti: Naiset noin 750 kcal/vrk ja miehet 750-900 kcal/vrk.

Painonpudotus: Nainen noin 1500 kcal/vrk ja mies 2000 kcal/vrk.

Ylläpito/terveet elämäntavat: Nainen noin 2000 kcal/vrk ja mies 2500 kcal/vrk.

Kuinka paljon laihdun, jos käytän Allévoa?

Etukäteen ei voi tietää, kuinka paljon tulee laihtumaan, koska se vaihtelee suuresti henkilöstä toiseen. Jos sinulla on paljon painoa pudotettavana, se vähenee usein alussa melko nopeasti. Joskus voi kestää useita päiviä ennen kuin palaminen lähtee käyntiin kunnolla.

On tärkeää ajatella painonpudotusta pitkän ajan tavoitteena. Usein paino putoaa enemmän ensimmäisellä viikolla, jonka jälkeen painon putoaminen hidastuu kunnes taas kiihtyyy. Mutta painon muuttuminen on hyvin yksilöllistä. Älä punnitse itseäsi liian usein. Voit sen sijaan ottaa mittoja kehon eri osista, esimerkiksi käsivarsien ja vyötärön ympäriltä.

Nouseeko paino kun olen lopettanut VLCD tuotteiden käytön?

Kun aloitat tavallisen ruoan, kuten hiilihydraattien, syömisen, se sitoo nestettä. Kyse ei kuitenkaan ole hiilihydraateista itsestään, vaan nesteestä, joka varastoituu kehoon. Vinkki! Älä punnitse itseäsi muutamana ensimmäisenä päivänä, kun aloitat tavallisen ruoan syömisen. Niin kauan kuin syöt vähemmän kaloreita kuin kulutat, painon putoaminen jatkuu.

Millainen on terveellinen ateria?

Hyödynnä lautasmallia, eli varmista, että 50 % lautasesta koostuu kasviksista, 25 % proteiinista ja 25 % hiilihydraateista.

Vihannekset: Valinnanvaraa löytyy runsaasti: herkuttele parsakaalilla, kukkakaalilla, valkokaalilla, tuoreella punajuurella, vihreillä pavuilla. Tutustu kauppasi vihannesosastoon (sekä tuoreisiin että pakasteisiin, vaihtele tuotteita ja kokeile uusia asioita.

Proteiini: Valitse vähärasvaista proteiinia, kuten kanaa, kalkkunaa, kalaa ja papuja. Kananmunat ovat myös erittäin hyvä proteiinin lähde.

Hiilihydraatti: Valitse mieluummin niin sanottu hidas hiilihydraatti, kuten täysjyväpasta tai ruskea riisi. Keitetyt perunat ovat myös hyvä ja täyttävä vaihtoehto.

Voinko korvata yksittäisiä aterioita Allévolla, vaikka en olisikaan “dieetillä”?

On täysin mahdollista korvata yksittäisiä aterioita. Sinun ei tarvitse olla “dieettillä” käyttääksesi Allévoa. Allévo on täydellinen valita terveelliseksi pikalounaaksi, koska se sisältää vitamiineja ja kivennäisaineita, mutta ei turhia kaloreita. Allévo-patukat sopivat täydellisesti säilytettäväksi työpöydän laatikossa, autossa tai laukussa.

Voiko eri Allévo-tuotteita yhdistellä?

Allévo-sarjan tuotteita voi yhdistellä. Jos haluat tehokkaan alun, voit syödä Allévo VLCD-tuotteita 1-3 viikkoa ja sen jälkeen yhdistää tavallisen vähäkalorisen ruoan ja Allévo-tuotteet. On myös mahdollista yhdistellä kaikkia tuotteita, esimerkiksi kolme ateriaa Allévo VLCD ja kaksi Allévo One Meal ateriankorviketta (patukka tai juoma).

Voinko syödä Allévoa arkisin ja tavallista ruokaa viikonloppuna?

Voit oikein hyvin syödä Allévo-tuotteita viikolla ja normaalia terveellistä ruokaa viikonloppuna. Voit myös syödä yhden säännöllisen aterian päivässä ja korvata loput ateriat Allévolla. Jos sinulla on esimerkiksi perhe, voi olla hyvä idea syödä tavallinen illallinen perheen kanssa ja korvata muut ateriat Allévo-tuotteilla.

Onko tuotteiden käytössä haittoja?

Jos päänsärky vaivaa muutaman päivän kuluttua aloittamisesta, se saattaa johtua siitä, että juot liian vähän. Myös vatsa voi vaivata, jos ei tule juotua riittävästi, mutta se menee yleensä nopeasti ohi. Saatat myös palella aluksi. Myös hengitys saattaa haista pahalle, mutta siihen on olemassa hyviä tuotteita, jotka auttavat, esimerkiksi apteekeista saatava Flux Fresh.

Tuleeko Allévosta kylläiseksi ja mitä teen, jos olen kovin nälkäinen?

On suuri muutos vaihtaa Allévoon totutun ruoan ja juoman sijaan. Suurimman eron huomaa yleensä ensimmäisten päivien aikana. Voit ottaa ylimääräisen Allévo-annoksen, jos olet kovin nälkäinen. Vaihtele pirtelöiden, puuron ja keittojen välillä. Patukat antavat hyvän kylläisyyden tunteen ja ne tyydyttävät myös pureskelun tarpeen. On tärkeää juoda paljon vettä, myös se lisää kylläisyyden tunnetta. Jos et voi vastustaa syömistä, valitse jotain maukasta ja terveellistä, kuten porkkana tai kurkku tai muu vähäkalorinen kasvis ja jatka sitten suunnitellusti. Muista, että kaikki ei ole pilalla pienestä “lipsahduksesta”.

Miksi Allévo-patukat sisältävät sokeria/makeutusaineita?

Patukat sisältävät runsaasti ravintokuitua ja proteiinia. Nämä ovat kuivia ainesosia, jotka tekevät koostumuksesta kuivan ja tiiviin. Sokeri parantaa koostumusta ja olennaisesti myös tuotteen säilyvyyttä. Sokeri auttaa myös peittämääm vitamiinien ja kivennäisaineiden maun. Allévo pyrkii pitämään sokerin määrän mahdollisimman vähäisenä vaikuttamatta tuotteen laatuun.

Mitä makuja Allévo One Meal patukoista (ateriankorvikkeet) on saatavana?

Allévo One Meal patukoita on saatavana neljää eri makua:

Toffee
Mustikka
Tumma suklaa
Suklaa&Manteli&Merisuola

Mistä Allévo-tuotteita voi ostaa?

Allévo-tuotteita myydään apteekeissa ja apteekkien verkkopalveluissa