Ohita ja siirry sisältöön
Background image

Tietoja Allévosta

Painon pudottaminen tai nykyisen painon ylläpitäminen on usein helpommin sanottu kuin tehty. On nimittäin luontomme mukaista haluta syödä. Jotta paino putoaa, pitää syödä vähemmän kaloreita kuin kuluttaa, kyse on energiatasapainosta. Kyse ei ole ravinnon vähentämisestä, vaan pikemminkin korvaamisesta ja ravitsemuksellisesti oikeiden valintojen tekemisestä.

Halusitpa sitten laihduttaa tai vain tehdä terveellisempiä valintoja jokapäiväisessä elämässäsi, Allévolla on tuotteita, jotka auttavat sinua matkallasi – joka päivä. Jotta löydät itsellesi parhaiten sopivan polun, olemme jakaneet tuotteiden käytön kolmeen vaiheeseen. Voit aloittaa mistä tahansa haluamasi vaiheesta ja voit aina vaihtaa eri vaiheiden välillä.

Näin Allévoa voidaan käyttää

Vaihe 1. Tehostartti

Ateriasuunnitelma: 5 Allévo VLCD-ateriaa päivässä.

Haluatko nopeita tuloksia ja samalla turvallisen painonpudotuksen? Silloin tehostartti vaihe sopii sinulle hyvin. On usein motivoivaa aloittaa painonpudotus tällä vaiheella. Korvaa kaikki ateriat Allévon erittäin vähäkalorisella ruokavaliolla (VLCD). Allévo VLCD on täydellinen ruokavalion korvike painonhallintaan. VLCD tuotteissa on erittäin alhainen energiasisältö. Täydellinen valinta niille, jotka haluavat laihtua ja samalla saada kaikki tärkeät ravintoaineet, vitamiinit ja kivennäisaineet.

Tee näin: Syö/juo viisi Allévo VLCD ateriaa päivässä. Voit yhdistellä tuotteita oman mieltymyksesi mukaan. Viidestä annoksesta saat energiaa noin 750 kcal/vrk, kun normaali päivittäinen energiansaanti on yleensä noin 2000–2500 kcal/vrk. Voit nauttia annoksesi milloin vain haluat päivän aikana, mutta on tärkeää, että nautit kaikki viisi ateriaa. Muista jakaa ateriat suhteellisen tasaisesti koko päivälle. Voit itse päättää kuinka kauan haluat jatkaa tätä vaihetta, mutta jos korvaat kaikki ateriat Allévo VLCD:llä, voit tehdä sen maksimissaan 8 viikon ajan ilman terveydenhuollon ammattilaisen neuvoja.

Allévon tuotteet ovat helppoja ja nopeita valmistaa, tarvitset vain shakerin/vatkaimen ja mikroaaltouunin tai lieden lämpimiä aterioita varten.

Esimerkki päivän aterioista: Allévo VLCD puuro aamiaiseksi, Allévo VLCD Shake aamupäivällä, Allévo VLCD keitto lounaaksi, Allévo VLCD Shake iltapäivällä ja päivän päätteeksi Allévo VLCD puuro.

Voit myös korvata yhden tai useamman aterian Allévon ateriankorvikkeilla (patukka/juoma). Silloin päivittäinen ateriasuunnitelma voisi näyttää tältä: 3 valinnaista VLCD tuotetta ja 2 Allévo One Meal patukkaa.

Vinkkejä ja pohdittavaa:

 • Valmistaudu vaativaan haasteeseen. Tyhjennä kodin kaapit houkutuksista, joihin saattaisit sortua. Laita kaappiin erilaisia ​​Allévo-tuotteita ja vaihtele aterioita. Kaada annos nättiin lasiin tai kulhoon, kun syöt/juot ateriasi.
 • Monien mielestä ensimmäiset kolme tai neljä päivää ovat vaikeimpia. Sen jälkeen keho siirtyy usein ketoosiin ja nälän tunne vähenee.
 • Aseta lyhyen ja pitkän aikavälin tavoitteita. Voit asettaa esimerkiksi painotavoitteita, mittailla tiettyjä kehon osia tai voit kokeilla vaatteita, joihin haluaisit mahtua. Voit myös hemmotella itseäsi uudella vaatekappaleella tietyn päivän/viikkomäärän jälkeen. Aseta mahdollisimman mitattavia ja konkreettisia tavoitteita äläkä punnitse itseäsi joka päivä.
 • Kahvia ja teetä saa juoda.
 • Juo paljon vettä, mielellään 2 litraa päivässä.
 • Käy reippailla kävelyillä tai harrastaa muuta kevyttä liikuntaa.

Vaihe 2. Painonpudotus

Ateriasuunnitelma: 4 Allévo VLCD ateriaa + 1 tavallinen ateria.

Tee näin: Tässä vaiheessa Allévo yhdistetään tavallisiin aterioihin. Voit halutessasi myös aloittaa tällä vaiheella – tai vaihtoehtoisesti voit jatkaa tästä tehostartin jälkeen. Hyvä vinkki on nauttia tavallisena ruokana ateria, josta pidät eniten. Jos esimerkiksi aamiainen on suosikkiateriasi, syö tavallinen (terveellinen) aamiainen ja korvaa muut ateriat Allévolla. Jos sinulla on pieniä lapsia, voi olla hyvä suunnitelma syödä normaali päivällinen perheen kanssa ja vaihtaa sen sijaan muut ateriat Allévoon. Tee mikä sinulle parhaiten sopii!

Esimerkki päivän aterioista: Allévo VLCD -puuro aamiaiseksi, Allévo One Meal juoma välipalana, Allévo One Meal patukka lounaaksi, Allévo VLCD Shake iltapäivällä ja päivän päätteeksi terveellinen “tavallinen” illallinen.

Vinkkejä ja pohdittavaa:

 • Suunnittele, minkä aterian korvaat tavallisella terveellisellä ruoalla. Etsi hyviä reseptejä verkosta, tee ostoksia ja valmistaudu, niin että sinulla on kotona kaikki viikon ateriat (älä tee ostoksia nälkäisenä).
 • Poista jääkaapista ja ruokakomerosta houkutukset ja täydennä kaapit vihanneksilla ja muilla vähäkalorisilla ja terveellisillä tuotteilla, jotta olet valmistautunut, kun mieliteko iskee.
 • Voit yhdistää Allévon 5:2-dieettiin. Korvaa kaikki ateriat Allévolla kahden päivän aikana.
 • Liiku: Käy reippailla kävelyillä, hölkkää tai harrasta juuri sellaista liikuntaa, mikä on sinusta mukavaa.
 • Sudenkuoppia on monia ja pieniä virheitä on helppo tehdä. Muista kuitenkin, että aina on mahdollista yrittää uudestaan! Jos olet poikennut suunnitellusta, älä ole ankara itsellesi, vaan palaa hyviin tapoihisi.

Vaihe 3. Ylläpito/terveet elämäntavat

Ateriasuunnitelma: Pääasiassa tavallinen ruokavalio ja säännölliset ateriat, korvaa yksi ateria päivässä Allévolla.

Tee näin: Monien haasteena on pysyminen uudessa painossa. Tarkoitus on syödä tavallista ruokaa ja tehdä terveellisiä valintoja. Muista, että puolet lautasesta on hyvä koostua juureksista ja vihanneksista. Voit korvata jatkossakin jonkun päivän aterioista Allévolla. Lisäksi, jos tiedät syöväsi hieman ylimääräistä esimerkiksi viikonloppuna, voit korvata viikolla yhtenä päivänä kaikki päivän ateriat Allévolla.

Vaikka tavoitteena ei olisi pudottaa painoa ja haluat vain valita terveellisen aterian, joka sisältää vitamiineja, kivennäisaineita ja ravintoaineita – mutta ei turhia kaloreita – Allévo on täydellinen valinta. Pikaruokapaikan lounaan sijasta käy kävelyllä ja syö/juo Allévo-ateria.

Monien arkipäivät täyttyvät työstä, perhe-elämästä, harrastuksista, liikunnasta, epäterveellisestä ruoasta ja herkuttelusta. Terveellinen elämä vaatii tahtoa, tietoa ja aikaa. Niille päiville, jolloin sinulla ei ole aikaa tai mahdollisuutta, haluamme tarjota sinulle terveellisiä valintoja. Allévo on aina sinua varten, jotta terveellisistä elämäntavoista tulee pitkäkestoisia ja pysyviä.

Esimerkki päivän aterioista: Terveellinen aamiainen, porkkana aamupäivällä, Allévo VLCD ateria tai One Meal patukka lounaaksi, Allévo One Meal Juoma välipalana ja terveellinen illallinen tavallisesta ruoasta.

Vinkkejä ja pohdittavaa:

 • Suunnittele ateriasi, verkossa on monia vähärasvaisia ja maukkaita reseptivinkkejä.
 • Älä tee ostoksia nälkäisenä.
 • Valitse viikonlopun herkutteluun kasvislautanen, jossa on kukkakaalia, porkkanoita, paprikaa ja kurkkua ja nauti se se dippikastikkeen kera.
 • Pidä Allévoita aina kotona, jotta voit korvata yksittäiset ateriat nopeasti ja helposti.
 • Säilytä Allévo patukoita/juomia autossa, töissä ja laukussasi, niin sinun on helpompi välttää tilanteita, joissa on riski sortua turhiin ja kaloripitoisiin välipaloihin.
 • Jos sinulla on usein mielitekoja, kokeile syödä niissä tilanteissa Allévo One Meal -patukka.
 • Mikään ei ole kiellettyä, huomioi vaan syömäsi määrät.
 • Syö ateriasi hitaasti. Mieti, pitääkö sinun todella ottaa lisää, kylläisyyden tunne tulee yleensä hetken kuluttua.
 • Pysy liikkeellä! Pyri liikkumaan säännöllisesti, käy esimerkiksi lenkillä, harjoittele kuntosalilla tai pelaa padelia tai golfia ystävien kanssa. Tärkeintä on, että teet jotain, mistä pidät.
 • Muista, että jos jostain syystä palaat takaisin aiempiin “epäterveellisiin” elämäntapoihin, voit aina aloittaa alusta Allévolla.